LISTS: Summer

Ik hou van de zomer en kan er echt maanden naar uit kijken! En nu hij ten einde loopt (of eigenlijk is) vind ik het heerlijk om nog eens na te denken over waarom ik ook al weer zo van de zomer hou, zodat ik de laatste ‘zomerse’ dagen die we nog krijgen nog even extra zal waarderen!

• Langer licht in de avond. Ik ben echt een avondmens en hou er echt niet van om vroeg naar bed te gaan. Heerlijk als het dan nog wat langer licht is en ik nog met de hond naar het bos kan of buiten kan zitten met een boekje en niet gelijk na (of voor) het eten alle lampen in huis aan hoef te doen.

• Weg met de winterdip. Als de dagen langer zijn heb ik het gevoel dat ik veel meer uit mijn dag kan halen. Ik functioneer gewoon beter als het licht is. In het donker kan ik alleen maar slapen of met een kleedje op de bank series kijken.

• Blote voeten in het gras. Ik hou er van. Punt

• Tuinieren. Dacht ik 3 jaar geleden nog; “Welke gek gaat er elke zaterdag in zijn tuin bezig?”, nu sta ik het liefst elke dag met mijn emmertje, snoeischaar en handschoentjes onkruid te trekken en m’n groentes en bloemetjes lieve woordjes in te fluisteren. Zo rustgevend!

• Siesta! In de winter kan ik ‘s-middags ook heerlijk slapen, begrijp met niet verkeerd! ;-) Maar als je in de zomer een dutje doet word je daarna wakker met het gevoel dat je nog een hele dag voor je hebt!

• Watergevechten. Tot je buikpijn van het lachen hebt!

• Zomerkleding zit véél lekkerder dan winterkleding (vind ik). Luchtige tops met korte broekjes, zwierige jurkjes, slippers en sandaaltjes. Alhoewel ik gek ben op zwart en dat is vaak wel wat te warm in de zomer. ;-)

• IJS! Ik ben verzot op Liuk ijsjes en citroenijs in het algemeen. Ook Mokka-schepijs vind ik fantastisch. Oh en een lekkere simpele Raket of Split! Niemand die je raar aankijkt als je in de zomer een paar dozen ijs meeneemt als je boodschappen doet!

• Zon! Natuurlijk goed voor de vitamine D, maar ook heerlijk als je buiten zit en je gewoon de warmte van de zonnestralen op je (ingesmeerde!) huid voelt.